Αρχική σελίδα[Ελληνικά] » Oμάδα Eσωτερικής Aξιολόγησης » Απολογισμοί OM.E.A » 2019-20

Απολογισμός Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, η Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης (ΟΜ.Ε.Α.). αποτελούμενη από τους κκ. Καθ. Α. Κοσιώνη (Υπεύθυνη ΟΜ.Ε.Α.), Καθ. Ν. Νικητάκη, Καθ. Δ. Χαλαζωνίτη, Αν. Καθ. Βασίλη Παπαϊωάννου, Επικ. Καθηγήτρια Ιόλη-Ιωάννα Αρτοπούλου, και Μαργαρίτα Σακέλλιου (διοικητική υποστήριξη) προέβη στα ακόλουθα:

  1. Ανάρτησε τα απογραφικά στοιχεία του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 στην πλατφόρμα της ΕΘΑΑΕ όπως ζητήθηκε από τη ΜΟΔΙΠ του ΕΚΠΑ, αφού συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία.
  2. Διεξήγαγε την αξιολόγηση των μαθημάτων του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών από τους φοιτητές στο χειμερινό και εαρινό εξάμηνο, φροντίζοντας για τη διασφάλιση προστατευόμενης ώρας εντός συγκεκριμένων μαθημάτων και ενισχύοντας την επικοινωνία της με τους Υπευθύνους των μαθημάτων για την παρότρυνση των φοιτητών για τη συμμετοχή τους στην αξιολόγηση. Η γραμματεία της ΟΜ.Ε.Α επεξεργάστηκε τα αποτελέσματα, τα απέστειλε ηλεκτρονικά στους αρμόδιους αποδέκτες σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος (30.03.2018) και ανάρτησε τα αριθμητικά στοιχεία στην ιστοσελίδα του Τμήματος.
  3. Διαμόρφωσε κατάλληλα ερωτηματολόγια και συντόνισε την αξιολόγηση των μαθημάτων των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές με τη βοήθεια της Γραμματείας του Τμήματος, σύμφωνα με όσα ειδικότερα ορίζονται στους αντίστοιχους Κανονισμούς Μεταπτυχιακών Σπουδών.
  4. Διεξήγαγε ανώνυμη γραπτή ηλεκτρονική αξιολόγηση των δομών και λειτουργιών του Τμήματος από τα μέλη ΔΕΠ στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους μέσω της υπηρεσίας ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων του ΕΚΠΑ και επεξεργάστηκε τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Τα ερωτηματολόγια προσαρμόστηκαν κατάλληλα προκειμένου να αποτυπωθούν οι επιβεβλημένες αλλαγές λόγω της πανδημίας του COVID-19.
  5. Διεξήγαγε ανώνυμη γραπτή αξιολόγηση των δομών και λειτουργιών του Τμήματος από τα μέλη ΕΤΕΠ και το διοικητικό προσωπικό στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους και επεξεργάστηκε τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Τα ερωτηματολόγια προσαρμόστηκαν κατάλληλα προκειμένου να αποτυπωθούν οι επιβεβλημένες αλλαγές λόγω της πανδημίας του COVID-19.
  6. Διεξήγαγε ανώνυμη γραπτή αξιολόγηση με ειδικό ερωτηματολόγιο αξιολόγησης ικανοτήτων των αποφοίτων, το οποίο διανέμεται από τη Γραμματεία του Τμήματος πριν από την ορκωμοσία τους.
  7. Διεξήγαγε ανώνυμη γραπτή αξιολόγηση με ειδικό ερωτηματολόγιο ικανοποίησης ασθενών, το οποίο διανέμεται στις κλινικές του Τμήματος.
  8. Διαμόρφωσε ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο για τη συλλογή στοιχείων της επιστημονικής και επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων του Τμήματος το οποίο ανάρτησε στην ιστοσελίδα του Τμήματος και απέστειλε και στους οδοντιατρικούς συλλόγους για ενημέρωση των μελών τους.
  9. Πραγματοποίησε συνάντηση με τους Διευθυντές των Τομέων σχετικά με τη «Διαδικασία τυποποίησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας».
  10. Συνέλεξε τα πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων των Τομέων του Τμήματος σχετικά με τη διαδικασία τυποποίησης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, η οποία εγκρίθηκε από το ΔΣ του Τμήματος στις 08.05.2019 και από τη Συνέλευση στις 09.05.2019.
  11. Συμμετείχε, μέσω της Καθ. Α. Κοσιώνη, Υπεύθυνης της ΟΜ.Ε.Α. στο Παρατηρητήριο για την παρακολούθηση διεθνών κατατάξεων (Rankings) του ΕΚΠΑ.
  12. Συντόνισε την εγγραφή των μελών ΔΕΠ και ερευνητών του Τμήματος στη βάση Google Scholar για την καλύτερη αποτύπωση του ερευνητικού έργου του Τμήματος.
  13. Ανανέωσε τη Στοχοθεσία του Τμήματος για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, την οποία και απέστειλε για έγκριση στη Συνέλευση του Τμήματος.
  14. Συνέλεξε και απέστειλε όλα τα στοιχεία εξεταστικής περιόδου εαρινού εξαμήνου του ακαδ. έτους 2019‐2020 για το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών και για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών στη ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ.
  15. Συνεργάστηκε στενά με την Επιτροπή ΠΠΣ για την Αναμόρφωση του ΠΠΣ.
  16. Προέβη σε τακτικές ενημερώσεις προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Συνέλευσης του Τμήματος σχετικά με τις ενέργειές της και τα στοιχεία που συνέλλεγε, και κατέθετε σχετικές προτάσεις.
  17. Κατέθεσε λεπτομερή ετήσιο απολογισμό στον Πρόεδρο και Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματος